30 mei – 3 juni 2016 | Week van het Hartritme

by

> Toutes nos actualités

Affiche 420 x 594-2016-NL-HD sans repères

Van 30 mei tot 3 juni 2016 vindt de WEEK VAN HET HARTRITME plaats, een nationale sensibiliseringscampagne over voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis. De actie, een initiatief van de BeHRA (Belgian Heart Rythm Association), krijgt dit jaar opnieuw de steun van voormalige Formule-1-legende Thierry Boutsen als peter. Bovendien geniet de BeHRA van een partnerschap met drie belangrijke medische verenigingen: de Belgische Cardiologische Liga, de Société Scientifique de Médecine Générale, en de Algemene Pharmaceutische Bond.

Eén Belg op vier zal ooit last hebben van voorkamerfibrillatie, een aandoening waarbij het hart op hol slaat en niet meer regelmatig klopt. De stoornis komt vooral voor bij 40-plussers, en vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte. Eén op drie patiënten heeft echter helemaal geen klachten. De Belgische Cardiologische Liga acht sensibilisering dan ook van vitaal belang!
Tijdens de Week van het Hartritme kunt u in de meerderheid van de Belgische ziekenhuizen terecht om gratis uw hartritme te laten testen. Dit doet u door te surfen naar www.mijnhartritme.be, waar u het voor u dichtstbijzijnde deelnemende ziekenhuis kan terugvinden. Let wel op: in sommige ziekenhuizen moet u zich op voorhand inschrijven!
Thierry Boutsen, drievoudig F1-winnaar, verleent als peter voor het tweede jaar op rij zijn steun aan de actie. Niet alleen trekt dergelijk sporticoon de aandacht van een bepaalde generatie die de doelgroep vormt van de campagne, bovendien toont dit aan dat zelfs personen met een actieve levensstijl vanaf een zekere leeftijd toch ook aandacht moeten hebben voor voorkamerfibrillatie.