3 tot 16 Mei 2016 | Europese hartfalendagen

by

> Toutes nos actualités

Affiche 420 x 594-2016-FR-HD sans repères

Meer dan 12.000 Belgen en 22 ziekenhuizen mobiliseren zich voor een betere aanpak van hartfalen Europese hartfalendagen van 3 tot 16 mei

 

Vanaf 3 mei zullen deze 22 hartfalencentra diverse activiteiten aanbieden : informatie-, preventie-, en sensibiliseringssessies en -standen, conferenties en debatten, vertoningen van de nieuwe film « Hartfalen, een nieuw parcours voor uw hart », workshops over voeding, een educatieve quiz, gepersonaliseerde hartfalentests, gezondheidspaspoort, workshops om reddende handelingen aan te leren (hartmassage) en om te leren hoe een defibrillator te gebruiken (AED). Deze activiteiten zullen georganiseerd worden door gezondheidsprofessionals die een belangrijke rol spelen in de opleiding en ondersteuning van patiënten met hartfalen. Meer bepaald gaat het om cardiologen, hartfalenverpleegkundigen, tabakologen, psychologen en « Mon cœur entre parenthèses », de eerste patiëntenvereniging van patiënten met hartfalen.

Al sinds 2010 organiseert de Belgische werkgroep rond hartfalen BWGHF, met de steun van de Belgische Cardiologische Liga, een sensibiliseringscampagne om zoveel mogelijk Belgische centra en ziekenhuizen samen te brengen en te mobiliseren om de bevolking te informeren. Dit heeft als doel dat iedereen de tekenen en symptomen van de ziekte zou kunnen herkennen, en zo genieten van een snelle behandeling.

Agenda