16 oktober 2016 | Restart a Heart Day

by

> Toutes nos actualités

Restart a Heart Day

Restart a Heart Day

16 oktober 2016

Activiteit Programma
Ter gelegenheid van het 40 jaar bestaan van het Universitair Ziekenhuis Saint Luc, organiseren de ziekenhuizen een open deur dag. Meerdere activiteiten worden voorzien met o.a. een workshop “Reanimatie met de Automatische Externe Defibrillator”.

Een klein aandenken zal overhandigd worden aan de deenemers van de workshop reanimatie.
Wanneer : 16 oktober van 10 tot 18u
Adres : Universitaire Ziekenhuizen Saint-luc, Hippokrateslaan 10 – 1200 Brussel

Het personeel laten stilstaan bij de interne noodnummers, de eigen kennis en kunde testen en “reclame” maken voor Rea-lessen Adres : UPC Sint Kamillus, Krijkbelberg 1 – 3360 Bierbeek
Initiatie reanimatie voor alle geïnteresseerden. Inschrijven via https://azsav.doodle.com/poll/yg3pczrv8v97qbgn
Wanneer : 16 oktober van 14 tot 15u en 16 tot 17u
Adres : AZ St-Augustinus Veurne, Ieperse Steenweg 100 – 8630 Veurne
Symposium EHBO gericht naar scholen Eerste afspraak tussen de secundaire scholen van de Vlaamse gemeenschap na het oprichten van de « Task force EHBO » door Mw de Minister Hilde Crevits – Minister van onderwijs Vlaanderen – in mei 2015. Sinds de start van het schooljaar 2015-2016, worden de secundaire scholen verzocht minimum twee uren opleiding in Cardio-pulmonaire Resuscitatie (CPR) te voorzien in het programma.

Het symposium heeft 2 doelstellingen: ten eerste de ervaringen van de scholen uit te wisselen na dit eerste jaar opleiding in CPR, en de richtlijnen 2015 te herinneren. Ten tweede, in de namiddag, opleiding te geven aan de aanwezige docenten in Cardio-Pulmonaire Resuscitatie.

Het symposium EHBO vindt plaats in het Auditorium van het Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent), Koningin Maria Hendrikaplein 70 te 9000 Gent.
Wanneer : 11 oktober van 9u tot 16u

Reanimatie voor het grote publiek in het station van Brussel Zuid De vrienden van de MUG en de Politie van Brussel Hoofdstad- Ixelles Zone 5339 zullen de voorbijgangers uitnodigen om gratis een individuele opleiding van reanimatie te volgen aan de hand van vereenvoudigde mannequins. (Project Minipop)

Een team instructoren van het project Minipop en studenten van een school voor verpleegkunde (Haute Ecole Ilya Prygogine) zullen continu ter beschikking staan met demonstraties en begeleiding.

Animatie wordt voorzien: een groep leerlingen van een secundaire school gevormd in het kader van het project geeft demonstraties en een dansgroep stelt choreografie voor op de muziek van “Staying Alive” van de Bee Gees.

Tenslotte zullen enkele overlevenden van een hartstilstand komen getuigen.
Wanneer : 12 oktober van 8 tot 17u

Reanimatie voor het grote publiek te LUIK Galerie Mediacité Het schepencollege van gezondheid en jeugd van Luik, in samenwerking met de universitaire ziekenhuizen van Luik, de Belgische cardiologische liga, European Resuscitation Council, Belgian Resuscitation Council, de 112 van Luik en de vzw Luik Gezondheid Stad hebben beslist om in Luik de Restart a heart day te houden in Galerie Mediacité.

Een team specialisten van de cardiale reanimatie zal op basis van enkele eenvoudige handelingen het voorbijgaand publiek uitleg en demonstraties geven om levens te redden.
Waneer : 14 oktober van 15 tot 20u
Adres : Mediacité Luik

Reanimatie onderricht in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola « KIDS SAVE LIVES » of « Kinderen Redden Levens », de ERC actie voor Restart a heart day 2016, zal de Belgische Reanimatie Raad naar het « Universitair Kinderziekenhuis Reine Fabiola » brengen. Daar zullen instructeurs van BRC de kinderen en hun ouders demonstratie voorstellen en initiatie geven.

Het ziekenhuis ontvangt veel bezoekers en is geschikt om kinderen en hun familie te sensibiliseren tot het redden van levens dankzij enkele handelingen. Kleine kinderen herkennen al een ongewone toestand en kunnen de 112 bellen. Grotere kinderen en hun ouders leren de reanimatie volledig uitvoeren.

Tevens zal de applicatie voor smartphone « A breathtaking Picnic », voorgesteld worden. Deze applicatie (IOs en Android) werd ontwikkeld door de Italiaanse reanimatieraad (en door BRC in het Nederlands vertaald) om kinderen op een ludieke manier de juiste reflexen en handelingen te leren stellen bij een hartstilstand.

Wanneer : 16 oktober van 14 tot 16u

Adres : Avenue Jean Joseph Crocq 15 – 1050 Bruxelles